توقف صادرات هند به ایران؟

به گزارش مجله جگوار، خبرگزاری رویترز در یک گزارش اختصاصی و با استناد به سخنان چند مقام تجارت خارجی هند نوشت که به دلیل کاهش اندوخته روپیه ایران، شرکت ها و بازرگانان هندی حاضر نیستند برای صادرات مواد غذایی مثل شکر، برنج و چای با ایران قراردادهای جدید امضا نمایند.

توقف صادرات هند به ایران؟

برای دیدن تاج محل و مجسمه های بودا، تور دهلی ما را تجربه کنید.

به گزارش دویچه وله، مدیر یک شرکت تجاری بین المللی در شهر بمبئی گفت: بازرگانان هندی به دلیل تاخیر چند ماهه در پرداخت ها، از معامله با ایران امتناع می نمایند.

او اضافه نمود حجم روپیه ایران در دو بانک هندی که از سوی دولت برای انجام این معاملات معین شده اند به شدت کاهش یافته و صادرنمایندگان هندی اطمینان ندارند که مبلغ قراردادهای جدید به موقع پرداخت گردد.

با ممنوع شدن معاملات نفتی ایران با دلار به دلیل تحریم های آمریکا، دهلی نو و تهران توافق کردند که صادرات نفت ایران به هند به صورت روپیه محاسبه گردد و ایران در ازای صادرات نفت، اقلام کشاورزی و موادغذایی از این کشور وارد کند. ولی دولت هند در ماه مه 2019 و پس از انتها دوره معافیت از تحریم های آمریکا خرید نفت از ایران را متوقف کرد.

منابع آگاه از تجارت خارجی هند می گویند پس از 22 ماه توقف صادرات نفت ایران به هند، ذخیره روپیه ایران در بانک های آن کشور به شدت کاهش یافته است.

مدیر ارشد بانک توسعه صنعتی هند، یکی از بانک های مجاز برای معامله با ایران، به خبرگزاری رویترز گفت: به دلیل توقف معاملات نفتی، ذخیره روپیه ایران به شدت کاهش یافته و به زودی تمام خواهد شد.

ویجای ستیا، تاجر برنج و رئیس سابق اتحادیه صادرنمایندگان برنج هند، نیز گفت: صادرنمایندگان برنج در خصوص شرایط فعلی پرداخت ها نگرانند. سال گذشته دریافت پول معاملات با ایران تاخیر زیادی داشت و تجار برنج شش ماه پس از انتقال محموله پول خود را دریافت کردند.

خبرگزاری رویترز می افزاید که در سال های اخیر اقلام اصلی واردات ایران از هند برنج، شکر، چای، دانه سویا و دارو بوده است.

در سه ماهه اول سال 2020 ایران حدود 700 هزار تن برنج باسماتی از هند وارد کرد ولی به گفته ویجای ستیا، این رقم در امسال میلادی به شدت کاهش یافته است.

آمارهای تجارت خارجی هند نشان می دهد که در سال 2020 ایران بزرگترین خریدار برنج باسماتی و شکر هند بوده است. کارشناسان تجارت بین المللی تخمین می زنند ایران بیش از یک سوم برنج و شکر مورد احتیاج خود را وارد می نماید.

بانک مرکزی و وزارت بازرگانی ایران حاضر نشدند در خصوص این موضوع اظهار نظر نمایند.

یک مقام ایرانی که حاضر نشد نامش در گزارش قید گردد به خبرگزاری رویترز گفت: ما برای حل مشکل پرداخت ها با دولت هند و تجاری آن کشور در حال مذاکره هستیم و معتقدیم که این مسئله به زودی حل خواهد شد. دلیل اصلی تاخیر در پرداخت ها، تحریم های آمریکاست.

راحیل شیخ، مدیر یک شرکت بازرگانی مواد غذایی در هند، گفت با توجه به ممنوعیت معامله با دلار و کاهش ذخیره روپیه ایران، تجار شکر در حال آنالیز این معاملات با یورو هستند.

به گفته او، در پی کاهش میزان خرید شکر از سوی ایران، صادرنمایندگان هندی روی کشورهای دیگر مثل اندونزی و سریلانکا تمرکز نموده اند.

یک مقام وزارت بازرگانی هند گفت صادرات این کشور به ایران در سال 2020 به نسبت سال قبل حدود 42 درصد کاهش یافته و در مجموع 2.2 میلیارد دلار بوده که نازل ترین رقم طی یک دهه اخیر است. به گفته این مقام، فرایند کاهش صادرات هند به ایران ادامه دارد و در ماه ژانویه امسال به حدود 100 میلیون دلار تنزل پیدا نموده که نصف رقم مشابه در ژانویه 2020 است.

تجار و شرکت های بازرگانی هند امیدوارند که دولت جدید آمریکا بخشی از تحریم های آن کشور علیه ایران را کاهش دهد.

مدیر یک شرکت بازرگانی در بمبئی گفت: اگر دولت جو بایدن فقط بخشی از محدودیت ها را لغو کند و به ایران اجازه دهد که نفت خود را به روپیه بفروشد معاملات تجاری بین ایران و هند دوباره رونق خواهد گرفت.

منبع: فرارو
انتشار: 1 فروردین 1400 بروزرسانی: 1 فروردین 1400 گردآورنده: hoseinjaguar.ir شناسه مطلب: 1540

به "توقف صادرات هند به ایران؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "توقف صادرات هند به ایران؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید