بیاضه، قلعه مرموز و زیبای بیابانک

به گزارش مجله جگوار، در این منطقه ارگ مرموزی وجود دارد که همچنان پس از گذشت سالیان زیاد رگه های حیات در آن به چشم می خورد. این میراث ماندگار که به نام قلعه بیاضه معروفیت دارد همچون زیبای خفته، کم کم رو به زوال می رود و فریادرسی برای یاری به آن وجود ندارد. در این مطلب قصد داریم تا شما را مهمان این قلعه مرموز کنیم، پس تا انتهای مطلب همراهمان بمانید.

بیاضه، قلعه مرموز و زیبای بیابانک

طبق اسنادی که از گذشته بر جای مانده است قلعه باستانی بیاضه در دوره اسماعیلیان، یکی از قرارگاه های هواداران حسن صباح بود که این شخص بنیان گذار دولت اسماعیلیه در ایران است. اسماعیلیه قسمت های زیادی را محل استقرار نیروهای خود قرار داده بودند که قلعه بیاضه هم یکی از آنها به شمار میرود که در سفرنامه حکیم ناصرخسرو هم ردی از نام این قلعه وجود دارد. طبق گفته ناصرخسرو در گذر از راه نائین به طبس در روستای بیاضه اقامت داشته و از این مکان به نام قلعه کهن یاد می نماید.

از نظر ویژگی های قلعه بیاضه یا ارگ بیاضه می توان گفت که این بنا، نمونه ای از قلعه و دژهای منطقه ها کویری است. این یادگار هزار ساله در چند طبقه ساخته شده است و دارای خندق عریضی در دور تا دور قلعه هم هست که عمق زیادی دارد و یک مجموعه خشتی وسیع متصل به هم در اطراف آن وجود دارد که مربوط به دوره ساسانیان است و به دوره تاریخی بعد از اسلام تعلق دارد. این قلعه در روستای بیاضه شهرستان خور و بیابانک واقع شده است که منطقه ای با ویژگی های آب و هوای منطقه ها کویری است. قلعه قرن ها کارکردهای دفاعی و مسکونی داشته و اتاق های متعدد پیچ در پیچی در آن وجود داشته است. از تجهیزات داخل قلعه چاه های متعدد، کانال داخلی خندق، آسیاب های دستی و سه میدانگاه را می توان نام برد.

منبع: گردشبان
انتشار: 24 مرداد 1400 بروزرسانی: 24 مرداد 1400 گردآورنده: hoseinjaguar.ir شناسه مطلب: 1794

به "بیاضه، قلعه مرموز و زیبای بیابانک" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "بیاضه، قلعه مرموز و زیبای بیابانک"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید