حفاظت از تالاب کجی نهبندان در برابر دامداران، معین حق آبه تالاب
به گزارش مجله جگوار، حسن اکبری در گفت و گو با خبرنگاران بیان نمود: معین حق آبه تالاب کجی نمکزار نهبندان و کنترل چرای دام در حوزه های بالادستی از الزامات مدیریت زیست بومی تالاب محسوب می گردد.

وی با اشاره به خشک شدن تالاب کجی نهبندان و تبدیل شدن بستر آن به کانون گرد و غبار، اعلام کرد: رعایت حق آبه محیط زیستی این تالاب راهی برای کاهش بحران و گرد و غبار است.
اکبری اضافه کرد: متأسفانه چاه های کشاورزی اطراف تالاب و خشک سالی و کاهش نزولات جوی مشکلاتی را برای این تالاب ارزشمند پدید آورده و بر همین اساس بنا داریم در اولین فرصت ممکن پیگیری حقابه تالاب را در دستور کار خود قرار دهیم.
مدیرکل حفاظت از محیط زیست خراسان جنوبی اضافه کرد: بنا بر ماده 25 قانون هوای پاک، مجلس سازمان حفاظت محیط زیست را مکلف نموده تا حق آبه محیط زیستی تالاب ها را در سال های تر و خشک با همکاری وزارت نیرو معین کند.
وی با بیان اینکه تالاب کجی نهبندان یکی از مهم ترین چشم اندازها و جاذبه های طبیعی استان در فصل زمستان محسوب می گردد، اضافه کرد: همچنین این تالاب زیستگاه زمستان گذرانی پرندگان مهاجر است که باید مورد توجه قرار گیرد.
اکبری اعلام کرد: این تالاب به همراه حوزه آبخیز تأمین گسترده آب آن، اکوسیستم یکپارچه ای را تشکیل داده و بقاء و پایداری نیازمند نگاه سیستمی و مدیریت زیست بومی است.
وی اعلام کرد: بی توجهی به این تالاب آن را به یکی از کانون های فراوری ریز گرد شرق کشور تبدیل می نماید و نواحی سکونتگاهی اطراف را تحت تأثیر قرار می دهد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان چرای بی رویه شتر و دام در اراضی بالادستی تالاب را نیز یکی از مهم ترین معضلات این تالاب دانست و گفت: این شرایط برای تالاب کجی نهبندان نگران کننده است.
وی ادامه داد: در صورت عدم مدیریت چرای دام در حوزه های بالادستی تالاب، پوشش گیاهی طبیعی منطقه آسیب دیده و هزینه های انجام گردیده توسط دولت برای احیای تالاب و پیشگیری از تبدیل شدن آن به کانون گرد و غبار هم هدر خواهد رفت.
منبع: خبرگزاری مهر