راهنمای تحصیل در خارج از کشور (قسمت پانزدهم: منابع علمی برای متقاضیان تحصیل در اروپا)

به گزارش مجله جگوار، همراهان عزیز سلسله مطالب راهنمای عملی تحصیل و بورسیه در خارج از کشور! امروز وارد پانزدهمین بخش از این گفتارها می شویم. در این قسمت، به معرفی منابع علمی و تحصیلی معتبر و مهم برای متقاضیان تحصیل در قاره اروپا می پردازیم. روزهای بعد نیز، منابع علمی و تحصیلی برای متقاضیان تحصیل در آسیا و آمریکای شمالی بیان می گردد تا در صورتی که خواستار دریافت اطلاعات مستقیم از مراکز علمی و آکادمیک دنیا هستید، از لینک های خوبی برخوردار باشید. با خبرنگاران همراه باشید.

راهنمای تحصیل در خارج از کشور (قسمت پانزدهم: منابع علمی برای متقاضیان تحصیل در اروپا)

با ما همراه باشید و با تور ارزان نوروزی ایتالیا از به بهترین کشور اروپا سفر کنیم و در شهرهای ونیز، فلورانس و رم بگردیم و بناهای تاریخی این کشور تاریخی را از نزدیک ببینیم.

همان طور که قبلا نیز عنوان شد، این سلسله گفتارها می کوشد تا با نثری ساده و روان و با ارائه لینک های تکمیلی اطلاعاتی، هموطنان عزیزی که قصد تحصیل و زندگی در خارج از کشور را دارند، در این فرآیند پیچیده و سخت، یاری کند. وقتی صحبت از فرآیند یا process می کنیم، در واقع به مجموعه ای از نهاده ها در مختصاتی مشخص اشاره داریم که ماموریتش، دریافت ورودی و ارائه خروجی برای مدت و شرایط مشخص است. یعنی وقتی شما به فکر تحصیل در خارج از کشور هستید، باید یک سری شرایط را رعایت کنید و حائز صلاحیت برای انجام بعضی کارها جهت پیش برد برنامه ها در فرآیند به صورت پله پله باشید. برای همین، فرآیند تحصیل و زندگی در خارج از کشور را باید با اطلاعات دقیق و کافی پیش برد تا فواید زیاد با کم ترین هزینه و اتلاف وقت، حاصل گردد. یکی از ماموریت های اطلاع رسانی بلند مدت پرتال خبرنگاران نیز، بر همین اساس پایدار شده تا همواره یک راهنمای عملی و تخصصی برای علاقمندانی باشد که قصد تحصیل، کار و زندگی در خارج از مرزهای میهن اسلامی را دارند و می خواهند همچون دیگر هموطنان عزیز، افتخار آفرین باشند. در اختیار داشتن لینک های معتبر، همواره یک یاری قابل توجه محسوب می گردد که باید به آن توجه داشت. همواره به لینک ها و منابعی که در این مطالب ارائه می گردد توجه نموده و پرتال های مربوطه را book mark کنید تا در آینده از آن ها بیش تر و بهتر بهره ببرید. هر لینک، دارای لینک های فرعی بسیار است که می تواند شما را در موضوعی خاص، همراهی و یاری کند. اگر همراه ان سلسله مطالب بوده باشید یا از امروز به جمع مخاطبان این مطالب که روزانه در سایت خبرنگاران ارائه می گردد پیوسته اید، در 14 قسمت قبل، هدف ما بر روی این موضوع متمرکز شده بود که به طور کل، فرآیند اقدام برای پذیرش و بورسیه تحصیلی در کشورهای مختلف جهان، از چه مختصاتی برخوردار است و از متقاضیان تحصیل در خارج از کشور، چه انتظاری می رود. چه مدارکی باید آماده نمایندو بهتر است برای چه دانشگاه هایی، در کدام قاره ها و به چه صورتی اپلای نمایند. اما اگر فرصت ندارید به همه این 15 بخش مراجعه کنید، آن چه تا کنون گفتیم به طور خلاصه این بود.

همان طور که در ابتدای مطلب عرض کردیم، این بخش به معرفی منابع علمی و تحصیلی معتبر برای متقاضیان تحصیل در قاره اروپا می پردازد. شمار زیادی از ایرانیان مشتاق به تحصیل در خارج از کشور، طبق یک رسم قدیمی نانوشته، کشورهای اروپایی را برای تحصیل انتخاب می نمایند. فرصت های تحصیلی رایگان با کیفیت بالا که در کشورهایی نظیر آلمان، فرانسه، سوئد، نروژ و فنلاند در اختیار ایرانیان در چند دهه اخیر قرار گرفته است، سبب شده تا ده ها هزار ایرانی بتوانند از مراکز علمی این کشورها که بعضا تحصیلات در آن ها بدون شهریه بوده، فارغ التحصیل شوند. برای همین، قاره سبز همواره با استقبال ایرانیان روبرو شده و برای همین مساله است که قسمتی را در این سلسله مطالب به معرفی ظرفیت های تحصیلی در اروپا اختصاص داده ایم.

معرفی منابع علمی خوب برای متقاضیان تحصیل در قاره سبز

اگر متقاضی تحصیل در اروپا هستید، توصیه می کنیم بعضی از منابعی که در ادامه معرفی می گردد را همواره بوک مارک نموده و در زمان مورد احتیاج از آن ها بهره ببرید. این منبع ها، بخشی از صدها منبع معتبری است که متقاضیان تحصیل در قاره سبز می توان به آن مراجعه نمایند. اگر به دنبال دکترا در اروپا می شد،پرتال پی اچ دی می تواند راهنمای خوبی باشد که در نشانی https://www.phdportal.eu ارائه شده است. در این پرتال، فهرست جدیدترین موقعیت های تحصیلی، بورسیه های تحصیلی و فرصت های کارآموزی در دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی اتحادیه اروپا در اختیار متقاضیان است.

اگر باز پرتال بالا شما را قانع نکرد و به دنبال اطلاعات دقیق تر هستید، پیشنهاد می کنیم سری به سایت https://www.promodoc.eu بزنید و از اطلاعات مشاوران تخصصی آن بهره مند شوید.

در این پرتال، فرصت های بورسیه اراسموس هم ارائه شده است که برای متقاضیان تحصیل در چند دانشگاه اروپایی به طور همزمان توصیه می گردد. درباره اراسموس، در فصل های بعدی به تفصیل صحبت خواهیم کرد.پ البته سایت های جایگزین دیگری نیز است که می توان به eui اشاره نمود.

در این وب سایت، فرصت های بورسیه و تحصیل در مقطع دکترا در دانشگاه های اروپایی به تفکیک رشته و دانشگاه ارائه شده است که یک راهنمای خوب برای علاقمندان به دکتر شدن در قاره سبز است. تنها در سال آینده میلادی، بیش از 150 فرصت تحصیل در مقطع دکترا با بورسیه کامل در این وب سایت در اختیار علاقمندان است که نمی توانند به راحتی آن را از دست بدهند!

اگر به صورت خاص به دنبال تحصیل در کشور سوئیس هستید، توصیه می کنیم پرتال تحصیل در سوئیس را ملاحظه کنید. یکی دیگر از منابع علمی معتبر در اروپا، اشپرینگر یا springer.com است. اشپرینگر ساینس+بیزینس مدیا (Springer Science+Business Media S.A. ) یک ناشر بین المللی است که کتب آکادمیک و ژورنال های تخصصی علمی را منتشر می نماید و مقر اصلی آن در برلین قرار گرفته است. اشپرینگر پس از الزویر دومین ناشر بزرگ مجلات تخصصی جهان با نزدیک 60 خانه نشر، 2900 ژورنال، 200 هزار کتاب است. . دفترهای اصلی اشپرینگر در برلین، هایدلبرگ، دوردرخت و نیویورک قرار دارند. برای یافتن موقعیت های بورسیه تخصصی در اروپا نیز می توانید از بانک اطلاعات موقعیت های دکترا در اروپا بهره ببرید که در آدرس https://academicpositions.eu قرار گرفته است. در قسمت های قبلی گفتیم که برای نوشتن مقاله حرفه ای، یکی از منابع، استفاده از بانک اطلاعات غنی و مهم علمی SCOPOS است. پایگاه اینترنتی اسکوپوس را باید یکی از معتبرترین منابع استنادی و از نمایه های مشهور آکادمیک اروپا و جهان دانست که بانک اطلاعاتی عظیمی از منابع علمی و آکادمیک به روز را در خود جای داده است. بیش از 19 هزار جورنال مبتنی بر داوری2 و بیش از 5 هزار ناشر علمی از سراسر جهان، انتشارات خود را در این مجموعه عرضه نموده اند. اسکوپوس همه حیطه های علوم که شامل علوم زیستی، فیزیک و شیمی و علوم اجتماعی می گردد را در برمی گیرد. سایت اسکوپوس در نشانی https://www.scopus.com قرار گرفته است و دیتابیس عظیمی علمی است. اطلاعات ده ها هزار محقق و نویسنده از سراسر جهان در این پرتال عظیم در دسترس است که به نظر می رسد برای متقاضیان تحصیل در اروپا و آمریکا برای هر مقطع تحصیلی، یک منبع ارزشمند به شمار می رود. بیشتر دانشگاه های کشور، به این بانک اطلاعاتی دسترسی دارند و در صورتی که شما این دسترسی را در اختیار ندارید، از نویسندگان مقالات یا افرادی که می توانند برای شما مقاله ای را دانلود نمایند درخواست همکاری کنید. شرکت الزویر هلند، مالک این بانک اطلاعاتی عظیم علمی است.

نکته 2: بانک اطلاعات سرانجام نامه های کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترای کلیه دانشگاه های کشور سوئد در سایت سرانجام نامه ها ارائه شده است. این بانک اطلاعاتی، دسترسی رایگان به متن بیش از 56724 هزار سرانجام نامه به زبان های سوئدی و انگلیسی را در زمینه های مختلف علمی برای مخاطبان فراهم نموده است. به دلیل حضور گسترده دانشجویان ایرانی در دانشگاه های سوئد، صدها سرانجام نامه خواندنی و معتبر علمی در این بانک، توسط ایرانیان تالیف و منتشر شده است. این پرتال در نشانی www..dissertations.se قرار گرفته است. به وسیله این پرتال، شما می توانید صدها موضوع علمی که قصد دارید در ارشد و دکترا برای آن سرانجام نامه بنویسید را پیدا کنید و نمونه های علمی پیروز خوب را مشاهده کنید. (تصویر ایندکس پرتال بانک اطلاعات کلیه سرانجام نامه مقطع کارشناسی ارشد و دکترای سوئد) نکته ای که باید در این بانک به آن توجه داشت، امکان دانلود سرانجام نامه با فرمت پی دی اف و هم چنین انتشار آن ها بر اساس استانداردهای دانشگاهی در سوئد است. این بانک اطلاعاتی متنوع، بیش تر می تواند نمونه خوبی برای آموزش سرانجام نامه نویسی حرفه ای به زبان غیر فارسی برای دانشجویان ایرانی باشد. همان طور که ملاحظه می کنید، این بانک اطلاعات ارزشمند به زبان انگلیسی و تاریخ آخرین به روز رسانی آن مربوط به اول آبان امسال است. اگر علاقمند به دریافت اطلاعات علمی از منابع سوئدی هستید، پرتال studera.se نیز انتخاب خوبی است که بعضا به تشریح این پرتال و خدماتش برای تحصیل در کشور سوئد خواهیم پرداخت.

این سایت به زبان انگلیسی نیز کلیه خدمات خود را دراختیار متقاضیان تحصیل در این کشور قرار می دهد. برای این که درباره شیوه های آنالیز علمی و هوشمند تقلب هایی که در متون علمی در قاره سبز انجام می گردد نیز اطلاعاتی داشته باشید، پیشنهاد می کنیم به پرتال urkund.se مراجعه کنید. این سایت نیز به چندین زبان، اطلاعات خود را ارائه نموده است که برای متقاضیان تحصیل به اروپا، هشدارهایی درباره plagiarism می دهد. این سایت به شما آموزش می دهد که چطور از منابع علمی و آموزشی در اروپا در نوشتن مقاله و کتاب بهره ببرید که بعدا، به دزدی اطلاعات و تبعات سنگین آن در قاره اروپا متهم نشوید. این موضوع مهمی است که دانشجویان کارشناسی ارشد و دکترا باید به آن توجه نمایند. نکته 3: اصالت منابع علمی را همواره آنالیز کنید. در طول دوران تحصیلی، به منابعی برخورد می کنید که اصالتا، منابع valid نیستند پس نمی توانند reliable باشند. همواره راستی آزمایی منابعی که قصد استفاده دارید را آنالیز کنید. این موضوع را در کورس های مربوط به Qualitative research course یاد خواهید گرفت. نکته 4: یکی از وب سایت های علمی و مهمی که می توانید در اروپا از آن بهره ببرید، وب سایت علمی دارت7 را نیز باید یکی از معظم ترین سایت های اطلاع رسانی علمی در اروپا دانست که متن کامل بیش از 400 هزار سرانجام نامه کارشناسی ارشد و دکترای صادر شده در 500 دانشگاه در 27 کشور اروپایی را در اختیار علاقمندان قرار داده است. وب سایت معتبر دارت در نشانی https://www.dart-europe.eu در اختیار مخاطبان است که می توانند از اطلاعات آن استفاده نمایند. این پرتال همانند سایت سوئدی که قبلا معرفی کردیم، می تواند یک منبع خیلی خوب برای کسانی باشد که دراروپا مشغول به تحصیل خواهند بود. درباره دارت در نوشتار انگلیسی زیر بیش تر بدانید و از لینک های ان بهره ببرید.

DART-Europe is a partnership of research libraries and library consortia who are working together to improve global access to European research theses. DART-Europe is endorsed by LIBER (Ligue des Bibliothèques Européennes de Recherche), and it is the European Working Group of the Networked Digital Library of Theses and Dissertations(NDLTD).

The DART-Europe partners help to provide researchers with a single European Portal for the discovery of Electronic Theses and Dissertations (ETDs), and they participate in advocacy to influence future European e-theses developments. DART-Europe offers partners a European networking forum on ETD issues, and may provide the opportunity to submit collaborative funding applications to achieve DART-Europes vision for ETDs.

این پایگاه فرصت مغتنمی است برای افرادی که می خواهند به طور رایگان با شمار گسترده ای از دانشحویان و فارغ التحصیلان رشته های مختلف علمی در قاره سبز در ارتباط بوده و تبادل اطلاعاتی داشته باشند. قابلیت جست و جوی تخصصی بر روی این دیتابیس عظیم را می توان یکی از قابلیت های پایگاه دارت برای علاقمندان به دانلود مقالات علمی و پژوهشی متنوع به زبان های مختلف اروپایی دانست. بیش از 160 هزار پرتال در اینترنت درباره دارت و منابع آن، اطلاعات ارائه می نمایند و این سطح ایندکس شدن دارت در وب، نشان دهنده میزان اعتبار این منبع علمی در فضای مجازی دارد. نکته 5: دایرکتوری ژورنال های دسترسی رایگان که در نشانی https://doaj.org قرار گرفته است، یکی از منابع قابل اعتماد است. این سایت، از جمله مشهورترین پرتال های علمی راه اندازی شده توسط محققان اروپایی، آسیایی و آمریکایی است که بیش از 1 میلیون مقاله علمی در زمینه های گوناگون را از 10 هزار جورنال علمی که در 135 کشور جهان منتشر می گردد، به رایگان در اختیار جامعه مخاطبان خود قرار داده است. بیش از 2 میلیون مقاله در این سایت در دسترس است که به نظر نمی آید رقم کاست.

یکی از امتیازات بزرگ این ژورنال، قابلیت جست و جوی تخصصی بر روی منابع علمی عرضه شده به زبان های مختلف و بر اساس شیوه های علمی جست و جو مقالات است. شمار قابل ملاحظه ای از ژورنال های علمی و مقالات ایرانیان نیز در این دیتابیس عظیم قابل مشاهده و استفاده است.

نکته 6: پرتال اینترنتی دواب نیز از جمله سایت های علمی رایگانی است که در دوبلین ایرلند راه اندازی شده است و متن بیش از 1200 کتاب داوری شده در زمینه های مختلف را در اختیار علاقمندان قرار داده است. این سایت در نشانی https://www.doabooks.org در دسترس است. بیش از 3400 ژورنال از 120 ناشر مختلف در این بانک اطلاعاتی در اختیار علاقمندان است.

دسترسی به نسخه الکترونیکی کتاب هایی که به صورت رایگان در اختیار مخاطبان قرار می گیرد، بهترین فرصت برای صرفه جویی در هزینه های مربوط به سفارش خرید کتاب در رشته های مختلف علمی است. در اینجا ضروری است به خوانندگانی که همواره علاقمند به خرید کتاب ها از اینترنت است توصیه کنیم که می توانند برای کاهش هزینه های خود، از کتاب های دست دومی که با بهایی بسیار نازل تر از کتاب اصلی در اینترنت به فروش می رسند، نسبت به تهیه کتاب مورد نظر اقدام نمایند.

نکته 7: دانشگاه کمبریج، بخش ویژه ای به معرفی 300 ژورنال داوری شده در رشته های مختلف علمی را در قالب پرتالی اختصاصی طراحی و راه اندازی نموده است که به صورت رایگان، هزاران مقاله علمی را در اختیار مخاطبان خود قرار میدهد. آنالیز نشریات تخصصی بر اساس عنوان و موضوع فعالیت، ماموریت بخش نشریات پرتال کمبریج است که در نشانی https://journals.cambridge.org/action/browseFreeContent قابل آنالیز است.

نکته 8: جست و جو بر روی بیش از 24 میلیون صفحه از کتاب ها، مقالات و مدارک علمی و غیر علمی در 48 کتابخانه ملی در اروپا، فرصتی مغتنم برای متقاضیان دسترسی به نمایه های رسمی و علمی در کتابخانه های مستقر در قاره سبز است. البته به وسیله پرتال هایی مانند Google Scholar و Amazon نیز می توانید به اطلاعات جزیی تر مواردی که در سایت کتابخانه های اروپا مشاهده کردید، دسترسی داشته باشید. پایگاه هایی مانند وس وب12 نیز، دایرکتوری جامعی از کتابخانه های اروپا و شیوه دسترسی و استفاده از منابع مختلف علمی آن ها را در اختیار علاقمندان قرار داده اند. این سایت در نشانی www.theeuropeanlibrary.org قرار گرفته است.

اطلاعاتی که در نکات فوق الذکر اشاره شد، بخشی از صدها منبعی بود که می توانستیم در اختیار مخاطبان قرار دهیم و البته در گفتارهای آینده نیز به مرور، منابع معتبر دیگری ارائه می کنیم. اما اگر دنبال مقطع دکترا و پرتال هایی برای دانلود مقالات و سرانجام نامه های معتبر و داوری شده هستید، حتما لینک های ارائه شده در این قسمت را در نظر داشته و کل صفحه را بوک مارک کنید.

در زمانی که قصد اپلای برای رشته و دانشگاه خاص را دارید، چنین منابعی می تواند شما را در رسیدن به پیروزیت یاری کند و امیدواریم پرتال تخصصی خبرنگاران بتواند همراهان گرامی را در این فرآیند، همراهی نماید.

سرویس تحصیل و مهاجرت خبرنگاران آماده گی دارد تا برای عزیزانی که قصد تحصیل در خارج از کشور دارند، مشاوره اطلاعاتی ارائه کند. سوالات و احتیاجهای خود را به این پرتال ارسال کنید تا اطلاعات تکمیلی دریافت کنید.

همواره با سرویس تحصیل خبرنگاران همراه ما باشید.

تهیه شده در خبرنگاران

منبع: کجارو
انتشار: 27 اسفند 1398 بروزرسانی: 21 مهر 1399 گردآورنده: hoseinjaguar.ir شناسه مطلب: 779

به "راهنمای تحصیل در خارج از کشور (قسمت پانزدهم: منابع علمی برای متقاضیان تحصیل در اروپا)" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "راهنمای تحصیل در خارج از کشور (قسمت پانزدهم: منابع علمی برای متقاضیان تحصیل در اروپا)"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید