سیب؛ ضدسرطان، ضدبیماری های قلبی
به گزارش مجله جگوار، فرادید| ضرب المثل معروفی وجود دارد که می گوید یک سیب در روز شما را از پزشک بی احتیاج می نماید و اکنون محققان دریافته اند که در پس این مثل حقیقتی نهفته است.
دانشمندان از دانشگاه ادیث کوان در استرالیا رژیم غذایی 53000 نفر را به مدت 23 سال دنبال کردند. آن ها دریافتند کسانی که که روزانه حداقل 500 میلی گرم از ترکیبات فلاونوئیدی - که در سیب هم یافت می گردد - مصرف نموده بودند، کمتر احتمال داشت مرگ ناشی از سرطان یا بیماری قلبی داشته باشند.
این تیم تحقیقاتی گفت، خوردن یک سیب، پرتقال یا مقداری کلم بروکلی و یک مشت بلوبری می تواند بیش از 500 میلی گرم فلاونوئید در روز برای بدن تأمین کند. این باور وجود دارد که فلاونوئید ها عروق خونی را سالم نگه می دارند و از تورم که با بیماری قلبی و سرطان مرتبط است، پیشگیری می نمایند.
دکتر نیکولا بُندون، نویسنده اصلی این پژوهش، می گوید: این یافته ها از این حیث حائز اهمیت هستند که اهمیت مصرف غذا های حاوی فلاونوئید را در پیشگیری از سرطان و بیماری های قلبی برجسته می نمایند.
خیلی مهم است که ترکیبات متفاوتی از فلاونوئید ها که در غذا ها و نوشیدنی های گیاه-پایه وجود دارد، مصرف کنیم. فلاونوئید به وسیله رژیم غذایی افراد تأمین شدنی است. یک فنجان چای، یک عدد سیب، یک عدد پرتقال، 100 گرم بلوبری یا 100 گرم کلم بروکلی می تواند بیش از 500 میلی گرم از ترکیبات متنوع فلاونوئیدی را برای بدن تأمین کند.
به گزارش فرادید به نقل از دیلی میل، دانشمندان در مجله Nature Communications نوشتند: در حدود 7.8 میلیون نفر در سراسر دنیا در سال 2013 به دلیل مصرف کمتر از 800 میلی گرم میوه و سبزیجات در روز دچار مرگ زودرس شدند. بیماری قلبی در انگلستان و آمریکا دلیل مرگ یک-چهارم از کل جمعیت اعلام شده است.
چرا خوردن سیب از پزشک بی نیازتان می نماید؟
چرا من چاقم؟ به خاطر تنبلی یا حماقت؟ علم پاسخ می دهد!
برای فهم اینکه غذا چگونه می تواند از این شرایط ها پیشگیری کند، محققان 53048 نفر را که رژیم دانمارکی داشتند، طی 23 سال مورد آزمایش قرار دادند. بعد از آنکه عادات غذایی این افراد نظارت شد، دانشمندان آن ها را بر اساس مقدار مصرف فلاونوئید ها به 5 گروه تقسیم بندی کردند.آن هایی که در حدود 500 میلی گرم فلاونوئید در روز مصرف نموده بودند، تا 36 درصد کمتر احتمال داشت که طی 23 سال آینده زندگی شان به دلیل هر نوع بیماری جان خود را از دست بدهند. این مقدار مصرف فلاونوئید بعلاوه خطر مرگ های ناشی از بیماری های قلبی را تا 38 درصد و خطر مرگ ناشی از سرطان را تا 36 درصد کاهش می داد.
به گزارش فرادید به نقل از دیلی میل، سیگاری ها و افرادی که شدیداً الکل مصرف می کردند از مصرف فلاونوئید در رژیم غذایی روزانه منفعت زیادی می بردند. این درحالیست که هم سیگار کشیدن و هم مصرف الکل عاداتی هستند که با ایجاد تورم، فشار خون بالا و گرفتگی عروق مرتبط هستند.
دکتر بوندون تأکید کرد: خیلی مهم است بدانیم مصرف فلاونوئید ها تمام خطرات ناشی از مصرف سیگار و الکل را از بین نمی برد.
ترک عادات مخرب برترین راه برای سالم زندگی کردن است، اما از آنجا که ترک عادت بسیار چالش برانگیز است به افرادی با این عادات توصیه می گردد مصرف فلاونوئید ها را افزایش دهند.
محققان دریافتند مصرف بیشتر از 500 میلی گرم فلاونوئید، منفعت از آن را چندبرابر نمی نماید.
دانشمندان بعلاوه گفتند، اینکه فلاونوئید ها دقیقاً از چه طریقی خطر ابتلا به بیماری را کاهش می دهند، تعیین نیست؛ اما به نظر می رسد آنتی اکسیدان های موجود در این مواد است که التهاب را کم می نماید.
دکتر بوندون گفت: هم مصرف سیگار و هم مصرف الکل التهاب رگ های خونی را افزایش می دهد و می تواند بیماری های مختلفی را ایجاد کند.
فلاونوئید ها ضدالتهاب هستند و عملکرد رگ های خونی را ارتقاء می دهند که شرح می دهد چرا مصرف آن ها خطر ابتلا به سرطان و بیماری های قلبی را کمتر می نماید.
به گزارش فرادید به نقل از دیلی میل، تشکیل پلاک در رگ ها می تواند التهاب ایجاد کند. تورم می تواند رگ های خونی را تحریک می نماید که می تواند منجر گردد به اینکه پلاک ها متورم شوند و رسوب تشکیل گردد. اگر رسوبات باعث انسداد رگ هایی که به قلب می فرایند بگردد، شخص دچار حمله قلبی می گردد؛ و اگر باعث انسداد رگ هایی که به مغز می فرایند بگردد، فرد دچار سکته مغزی می گردد.
تورم بلند-مدت با تخریب دی ان ای مرتبط است که می تواند سرطان ایجاد کند.
منبع: The Daily mail ترجمه: سایت فرادید
منبع: زندگی روز