همه چیز درباره کف کردن دهان نوزاد در خواب

به گزارش مجله جگوار، شما می توانید با خواندن این مقاله متوجه 5 دلیل اصلی کف کردن دهان کودک خود شوید و راه چاره های خانگی را برای درمان آن بکار ببرید و در صورت حل نشدن مشکل، به پزشک متخصص مراجعه کنید.

همه چیز درباره کف کردن دهان نوزاد در خواب
اگر از دهان کودکتان در نیمه شب در خواب، کف بیاید و بخواهید او را از خواب بیدار کنید، وحشت نکنید. بسیاری از والدین ممکن است این اتفاق را تجربه نموده باشند و حتی ممکن است این اتفاق اخیراً برای شما اتفاق افتاده باشد. در این مقاله آنالیز می گردد که علت کف کردن دهان نوزاد در خواب چیست.

علل کف کردن دهان نوزاددلایل زیادی برای این موضوع وجود دارد. این اتفاق ممکن است فقط زمانی رخ دهد که کودک خواب باشد؛ در این زمان ممکن است لحظاتی در خواب تنفس نوزاد قطع گردد و یا نفس او محبوس گردد، در این حالت نترسید، کودک را بلند کنید و در شرایط آرامی قرار دهید؛ بسته به موقعیت کودک می توانید کارهایی برای تسکین آن انجام دهید. خواندن این مقاله به هیچ عنوان جایگزین توصیه های یک پزشک متخصص برای کودک شما نیست؛ پس قبل از هر اقدامی با پزشک کودک خود مشورت کنید.

1- غذا دادن بیش از حد به کودکیک نوزاد تازه متولد شده فقط می تواند یک یا دو اونس شیر را در هر بار تغذیه مصرف کند. دادن شیر بیش از حد به کودک ممکن است منجر به ایجاد کف دهان نوزاد گردد که این کف، راهی برای خروج شیر زیاد از معده کودک است. بعلاوه این کف ممکن است به علت بلعیدن بزاق در طول خواب نوزاد باشد و این حباب های بزاق که از دهان نوزاد خارج می گردد به شکل کف می شوند.

تغذیه بیش از حد را نمی توان مقدار گیری کرد مخصوصاً اگر نوزاد با شیر مادر تغذیه کند، بلکه باید با زمان های شیر خوردن، آن را آنالیز و مقدار گیری کنید.

برای نوزادان کوچک می توان زمان تغذیه با شیر مادر برای هر سینه مادر، به 10 دقیقه محدود کرد. اگر به نظر می رسد کودک هنوز گرسنه است، می توانید 15 دقیقه بعد مجدداً به او شیر دهید. فقط مطمئن شوید که تغذیه نوزاد به آرامی صورت گیرد.

اگر برای تغذیه نوزاد از بطری یا شیشه شیر استفاده می کنید، دقت کنید که بطری مناسب انتخاب کنید. اگر سوراخ پستانک بطری خیلی بزرگ است، سرعت جریان شیر به سمت دهان نوزاد خیلی سریع می گردد و نوزاد هوای بیشتری نسبت به شیر دریافت می نماید که این می تواند منجر به ایجاد گاز روده و کف دهان نوزاد گردد.

2- آروغ نزدن نوزادآروغ زدن برای نوزاد لازم است. آروغ نزدن یا تاخیر در آروغ نوزاد بعد از شیر خوردن، می تواند باعث ایجاد کف دهان نوزاد در هنگام خواب گردد. راه های زیادی برای آروغ زدن نوزاد وجود دارد، برترین روش این است که صورت نوزاد را مقابل خود بگیرید در حالی که بدن او را به خود تکیه داده اید و سر او در راستای شانه های شما قرار بگیرد و در حالیکه شکم نوزاد را به سینه خود فشار می دهید، پشت کودک را ماساژ دهید تا آروغ بزند.

شما بعلاوه می توانید کودک را بر روی شکم بخوابانید، فشار بر شکم باعث خروج گاز می گردد. بعلاوه با زانوهای کودک حرکت دو چرخه را انجام دهید و پاها را بالا و پایین بیاورید تا شرایط آروغ زدن نوزاد فراهم گردد.

3- مایع آمنیوتیکگاهی اوقات مایع آمنیوتیک در معده نوزادان تازه متولد شده باقی می ماند که نوزاد باید آن را از بدن خارج کند. یکی از روش های خارج کردن این مایع این است که آن را به سمت دهان بکشند و آن را خارج نمایند. این شرایط معمولاً 2 تا 3 روز بعد از زایمان از بین می رود. در این حالت شما مراقب نوزاد باشید و خودتان هم آرام باشید.

4- رفلاکساگر کودک شما از رفلاکس اسید معده رنج می برد، احتمالاً بیشتر از حد معمول شیر خورده است و شیر هضم شده در حال بازگشت است و با کف در دهان کودک معین می گردد. گذشته از نسخه پزشک برای مشکل نوزادتان یک پیشنهاد خانگی برای برطرف این مشکل وجود دارد و آن این است که در زمان خواب، نوزاد را به یک سمت قرار دهید زیرا خوابیدن بر پشت احتمال رفلاکس را زیاد می نماید، بعلاوه این حالت خوابیدن نوزاد، خطر بیشتری بعلت خفه شدن با شیر ایجاد می نماید.

خوابیدن بر روی یک تخت یا مکان شیب دار یکی دیگر از راه های جلوگیری از کف کردن دهان نوزاد است. شرایط درست قرار گرفتن نوزاد به کودک یاری می نماید که رفلاکس اسید معده کمتر گردد و بازگشت شیر به دهان کودک کاهش یابد.

5- عفونتیکی از علائم برونشیت و پنومونی، کف کردن دهان در هنگام خواب است. کودک ممکن است مریض و خواب آلود و ناآرام به نظر برسد و دمای بدن نوزاد بالا رود. ممکن است کودک به سختی نفس بکشد و یا از دهان نفس بکشد. با مشاهده علائم عفونت در نوزاد شک نکنید و سریعاً به پزشک مراجعه نمایید.

نتیجه گیریمادری یک حرفه استرس زا و بدون پاداش است که باید در خصوص بچه ها به صورت هوشیارانه عمل گردد. والدین ممکن است در زمینه پرورش نوزاد خود با چیزهای زیادی روبرو شوند، که یکی از آن ها کف کردن دهان نوزاد است. کف کردن دهان نوزاد شاید خیلی وحشتناک به نظر برسد ولی نگران نباشید و آرام باشید و هوشیارانه عمل کنید.

منبع: سایت ستاره

منبع: راسخون
انتشار: 13 آبان 1400 بروزرسانی: 13 آبان 1400 گردآورنده: hoseinjaguar.ir شناسه مطلب: 1886

به "همه چیز درباره کف کردن دهان نوزاد در خواب" امتیاز دهید

1 کاربر به "همه چیز درباره کف کردن دهان نوزاد در خواب" امتیاز داده است | 1 از 5
امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "همه چیز درباره کف کردن دهان نوزاد در خواب"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید