کازا میلا؛ساختمانی سحرانگیز در قلب بارسلونا، عکس
به گزارش مجله جگوار، کازا میلا به عنوان یک مکان مسکونی به دستور پدرو میلا ساخته شد. او تاجر ثروتمند اسپانیایی بود که مسحور یکی از آخرین سازه های گائودی مهندس معمار اسپانیایی به نام کازا باتیو شد. این تاجر تصمیم گرفت یک ساختمان غیر معمولی بسازد، ساختمانی که خلاقیت گادی را یک گام فراتر برد.
جهت دریافت خدمات بازسازی با گروه ساختمانی آبان در ارتباط باشید. از طراحی پلن بازسازی تا اجرای جز به جز بازسازی منزل، ویلا و ساختمان اداری تخصص ماست.
طرح گائودی برای این ساختمان به قدری نامتعارف بود که حتماً فرمانداری محلی هم به برخی از جنبه های طرح اعتراض کرد چون این طرح از قوانین ساختمان های عادی تبعیت نمی کرد. در واقع کازا میلا با تمام قواعد معماری مرسوم در آن دوران فاصله داشت.
کازا میلا شاهکار هنر نو
این ساختمان عجیب و شگفت انگیز بین سال های 1906 و 1910 ساخته شد که برهه ای حساس در تاریخ شهر بارسلونا محسوب می گردد. در همین زمان بود که شهر درهای خود را به روی مدرنیته باز کرد. در واقع شروع ساخت کازا میلا با دوره اوج سبک معماری هنر نو همراه بود.
این ساختمان آمیزه ای از هنر و معماری است که اشکال تزئینی روشن و زیبا را در آغوش کشیده و انحنا را به استفاده از خطوط صاف ترجیح داده است. این جنبش در سراسر دنیا گسترش یافت و حتی به منطقه کاتولیک نشین و نسبتاً قدیمی کاتالان هم وارد شد. یکی از پیشگامان این جنبش هم آنتونیو گائودی بود.
این ساختمان نه تنها به عنوان خیره نماینده ترین و باشکوه ترین سازه این معمار، بلکه به عنوان نگینی بر تاج جنبش هنر مدرن شناخته می گردد که تحسین هر بیننده ای را برمی انگیزد؛ خواه افرادی که دستی بر آتش علم معماری دارند و خواه دنیاگرد هایی که فقط آن را از جنبه زیباشناسی می بینند.
نام این ساختمان را کازا میلا گذاشتند که برگرفته از مؤسس این خانه بود اما بیشتر آن را با نام لا پدررا، به معنای معدن سنگ می شناسند. وقتی مردم شاهد ساخت این بنای عجیب سنگی شدند، نام مستعار معدن سنگ را در همان مراحل اولیه ساخت بر روی این بنا گذاشتند.
طرح مبتکرانه کازا میلا
طرح گائودی برای این ساختمان هنجار های حوزه بارسلونا را به طور کامل در هم شکست. او از ساختاری جدید و بی باکانه برای کازا میلا بهره جست که توسط ستون هایی از سنگ و آجر پشتیبانی می شد و به جای تکیه بر دیوار های حمال، از یک شبکه فولادی برای تقویت بنا استفاده کرد. این روش آزادی عمل چشمگیری در گسترش هر طبقه به گائودی داد.
او می توانست طرح های کاملاً غیر منظمی برای هر طبقه ایجاد کند که حتی ارتفاع ستون ها و سقف هم با طبقه بعدی متفاوت باشد. اگرچه تکنیک ساختمان سازی گائودی کاملاً منحصر به فرد بود اما شهرت وی عمدتاً به دلیل استفاده از اشکال غیرعادی و شگفت انگیز است.
بازدید از کازا میلا
کازا میلا یکی از سحرانگیزترین ساختمان های موجود در دنیا است. با نگاه به نمای افسون نماینده این ساختمان، حجمی تأثیرگذار، متفاوت، زیبا و موزون از سنگ های مواج را می بینید که عملاً هیچ خط صاف و مستقیمی در آن به کار نرفته است.
گفته می گردد که گائودی نمای ساختمان را به صورت یک موج سنگ شده تصور می نموده و آن را عیناً در طرح خود پیاده نموده است. بسیاری از افراد اعتقاد دارند که تقابل سختی و صلابت مواد به کار در رفته در نما و حس حرکت موجود در این امواج که به بیننده القا می گردد، باعث شده است تا نمای کازا میلا تا این حد باشکوه باشد.
تم اقیانوسی ساختمان
تم اقیانوسی به کار رفته توسط گادی در این ساختمان وقتی مشهودتر می گردد که به ایوان ها نگاه کنید. ایوان ها با صنایع دستی فلزی زیبا تزئین شده اند که مجسم نماینده گیاهان دریایی و زندگی گیاهی در زیر آب هستند. اگر به ایوان ها دقیق تر توجه کنید، تقریباً می توانید ببینید که این گیاهان دریایی چگونه همراه با موج ها حرکت می نمایند.
یکی دیگر از بخش های ساختمان که دارای تم اقیانوسی می باشد، پیاده رو کنار ساختمان است که با کاشی سرامیک هایی به شکل ستاره دریایی پوشیده شده است. نمای شگفت انگیز ساختمان و تزئینات دریایی داخل آن، منظره سحرانگیزی از زیر آب را برای بیننده فراهم می نماید
پشت بام تماشایی کازا میلا
اگرچه نمای ساختمان و دکوراسیون داخلی آن بسیار شگفت انگیز است اما از پشت بام این سازه نیز نباید غافل شد. روی پشت بام کازا میلا، درست مانند هر ساختمان دیگری، دودکش و سیستم تهویه واقع شده است. اما این دودکش ها توسط گادی و به سبک منحصر به فرد او طراحی شده اند که دارای اشکال غیر طبیعی و تخیل روشن و زنده است.
این سازه های منحصر به فرد از خرده موزاییک های شکسته شده، سنگ، مرمر و سرامیک ساخته شده اند. یک بخش غیر همسطح و چندین راه پله هم بر روی سپشت بام وجود دارد که آن را بیشتر به یک منظره تبدیل نموده است تا یک پشت بام واقعی!
راه پله ها و دودکش ها بازدیدنماینده های زیادی را به خود جلب می نمایند. از پشت بام و شمایلی که بر روی آن واقع شده است تفسیرهای گوناگونی شده است. برخی ها آن را به شکل اشکال وهم انگیز می بینند، برخی به شکل شوالیه و برخی دیگر فقط به عنوان یک منظره رؤیایی از آن یاد می نمایند. شیب پلکانی پشت بام، منظره بی نظیری از منطقه را برای بیننده فراهم می نماید.
مالک فعلی کازا میلا (لا پدررا)، بانک کاتالانی Caixa Catalunya است که در اواسط دهه 1980، ساختمان را خریداری و مرمت نموده و درب آن را به روی دنیاگرد ها گگردد. امروزه کازا میلا دفتر اصلی بنیاد فرهنگی بانک است که سالانه میزبان نمایشگاه ها و رویداد های فرهنگی مختلف می باشد. ساختمان کازا میلا در فهرست میراث دنیای یونسکو قرار گرفته و آخرین نمونه از معماری شهری گادی می باشد. این ساختمان، یکی از خیال انگیزترین خانه ها در تاریخ معماری در نظر گرفته می گردد.
منبع: گردشبان