طرز تهیه مافین موز و شکلات؛ گام به گام با عکس و نکات کلیدی!

به گزارش مجله جگوار، مافین ها muffins ظاهری شبیه به کیک دارند. ولی در واقع نان هایی کم شیرین هستند که در سایز کوچک تهیه و پخت میشن. مافین ها دو نوع انگلیسی و آمریکایی دارد که در نوع آمریکایی از بکینگ پودر و جوش شیرین در تهیه آن استفاده میشه و این مدل در ایران هم مرسوم تر است و رواج بیشتری داره. بخاطر وجود بکینگ پودر و جوش شیرین نیازی به استراحت نداره، خیلی سریع آماده میشه و مانند کاپ کیک در قالب های تک نفره پخته و تهیه میشه. درنوع انگلیسی از مخمر استفاده میشه و مثل نان حجیم با خمیر مایه عمل میاد و استراحت میکنه و بعد از فرم دادن پخت میشه. شیرینی مافین ها کمتر از کاپ کیک است اما در عوض میزان پف مافین ها بیشتر از کاپ کیک است. همانطور که گفته شد نوع آمریکایی مافین در ایران متداول تره و ما امروز آموزش یک نوع مافین خوشمزه موزی رو در خبرنگاران به همین روش تدارک دیدیم. مافین موز و شکلات یک نوع مافین بسیار خوشمزه و خوش طعم که ظاهری شبیه به کاپ کیک دارد. عامل پف دهنده به آن جوش شیرین و بکینگ پودر است. ترکیب طعم شکلات و موز این مافین ها رو به یک عصرانه خیلی خوشمزه و مجذوب کننده تبدیل می کند.

طرز تهیه مافین موز و شکلات؛ گام به گام با عکس و نکات کلیدی!

با ما در خبرنگاران بلاگ همراه باشید با آموزش این مافین خوش طعم و عطر!

مواد لازم جهت تهیه مافین موز و شکلات
تخم مرغ دوعدد
آرددو پیمانه
شکر نصف پیمانه(تایک پیمانه میتونیدافزایش بدید)
کرهصد گرم
موز دو تا سه عدد میانه
وانیلنصف قاشق چایخوری
نوتلا یاشکلات صبحانه یک سوم پیمانه
نمکیک چهارم قاشق چایخوری
جوش شیرین یک چهارم قاشق چایخوری
دارچیننصف قاشق چایخوری
بکینگ پودر یک قاشق چایخوری
شیرسه قاشق غذاخوری
گردوی خردشده یک سوم پیمانه(اختیاری)

1- برای تهیه این مافین های خوشمزه و خوش عطر ابتدا پوست موزها رو بگیرید و با چنگال یا پوره کن شروع کنید به پوره کردن و له کردن موزها!

موزها رو کاملا پوره و نرم کنید و کنار بگذارید.

2- در ظرفی بزرگتر، کره نرم شده را بریزید و بعد شکر رو به کره اضافه کنید.

3- با همزن برقی و یا حتی همزن دستی کره و شکر رو با هم مخلوط کنید.

بعد از ترکیب کردن شکر و کره، تخم مرغ ها رو به شکر و کره اضافه کنید.

4- مجدد هم بزنید و مخلوط کنید. و سپس وانیل رو به این مخلوط اضافه کنید.

حالا موزهای پوره شده و نرم شده رو داخل مایع تخم مرغی و مخلوط شکر تخم مرغ و کره بریزید، هم بزنید و مخلوط کنید.

5- در ظرفی جداگانه، آرد بریزید و بکینگ پودر رو به آرد اضافه کنید.

6- بعد جوش شیرین و همچنین نمک رو بریزید.

7- سپس پودر دارچین رو اضافه کنید. مواد رو مخلوط و سپس الک کنید.

حالا مخلوط آرد رو به یکباره داخل مواد بالا بریزید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه کاپ کیک شکلاتی با مغز نارگیل

ملاحظه میکنید که مایه مافین کاملا بعد از اضافه کردن آرد غلیظ میشه.

8- در پایان دو تا سه قاشق غذاخوری شیر رو اضافه کنید و بعد مخلوط کنید و هم بزنید.

در نهایت مواد مافین ها غلظتی مشابه تصویر خواهد داشت.

9- حالا در این مرحله فر رو روشن کنید و دما رو روی 180درجه سانتیگراد تنظیم کنید. البته میتونید از ابتدای شروع به کار هم فر رو روشن کنید تا کاملاً داغ شود.

حالا داخل قالب مافین یا کاپ کیک کپسول مخصوص کاپ کیک یا مافین رو قراربدید.

10- با قاشق یا به وسیله ی اسکوپ بستنی از مواد مافین بردارید و داخل کپسول ها یه یک مقدار بریزید.

تقریبا دو سوم هر قالب و کپسول رو باید پر کنید. میتونید کمی مواد کیک بریزید و در مرکز قالب، مقداری شکلات یا کارامل قرار بدید و دوباره روی آن را تا دوسوم قالب با مواد کیک یا مافین بپوشانید.

11- بعد از پر کردن قالب و کپسول ها با مواد، روی هر کدام از کپسول های پر شده، به مقدار یک تا یک و نیم قاشق چایخوری نوتلا یا شکلات ذوب شده و شکلات صبحانه بریزید.

در این مرحله به وسیله یک خلال دندان یا وسیله نوک تیز، شکلات یا نوتلا را روی مواد پخش کنید و به آن شکل دهید تا نوتلا و شکلات روی سطح مافین رو بپوشاند.

12- در نهایت روی شکلات و در واقع مواد مافین مقداری گردوی خرد شده بریزید.

حالا قالب را در فر کاملا گرم شده قرار بدید و بیست تا بیست و پنج دقیقه زمان دهید تا مافین ها کاملا بپزد.

مشاهده می کنید که هر مافین کاملا پف کرده و ظاهر مجذوب کنندهی به خود می گیرد.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه کیک یزدی

بعد از بیست دقیقه و زمانی که مافین ها کاملا پف کردند و حجیم شدند با یک خلال دندان یا سیخ چوبی از پخت مافین ها اطمینان حاصل کنید.

اگر از مواد چیزی به خلال یا سیخ نچسبید یعنی مافین ها کاملا پخته شده!

البته بخاطر وجود نوتلا و شکلات دقت کنید که مرکز مافین کمی مرطوب است!

13- بعد از پف و پخت کامل مافین ها، قالب رو از فر خارج کنید و هر مافین را روی توری خنک کننده قرار دهید تا سرد شود.

این مافین با عطر و طعم موز و نوتلا آنقدر خوش طعم و خوشمزه هست که هیچ نیازی هم به کرم یا خامه ندارد.

مافین های موز و نوتلا یا موز و شکلات حالا دیگه کاملا آماده است!

ظاهر ساده ولی بسیار مجذوب کننده و وسوسه کننده ای دارند که مطمئنا بعد از پخت برای سرد شدن مافین ها نمی تونید صبر کنید!

نکات تهیه مافین موز و شکلات:

  • برای تهیه این مافین ها حتما نیاز نیست از همزن برقی استفاده کنید و با یک همزن دستی هم به راحتی میتونید مافین ها رو تهیه کنید.
  • در دستور تهیه مافین ها نوتلا به کار رفته است، ولی به سادگی میتونید شکلات صبحانه و یا شکلات تخته ای ذوب شده یعنی شکلاتی که خودتان بنماری و ذوب کردید رو روی مافین ها استفاده کنید.
  • دمای فر در تهیه کاپ کیک و مافین و در پخت همه نوع شیرینی بسیار مهم است. مدت زمان پخت این مافین ها بین بیست تا بیست و پنج دقیقه است و زمان تهیه کلی و پخت آن نهایتا یک ساعت میباشد.
  • با توجه به دمای فر ممکن است نیم ساعت هم پخت کاپ کیک ها به طول انجامد.
  • قبل از بیست دقیقه درب فر رو باز نکنید. وقتی مشاهده کردید که مافین ها کاملا پف کرده اند درب فر رو باز کنید و از پخت آنها مطمئن شوید.
  • میتونید مانند کاپ کیک، مرکز مافین ها رو با یک تکه شکلات یا کارامل و حتی تکه ای موز پر کنید و بعد از پخت مافین مغزدار مجذوب کننده تری داشته باشید.
  • طعم گردو با این مافین های موزی بسیار مناسب است میتونید گردو روی مافین ها قبل از پخت قرار بدید اما در نهایت میتونید گردو رو حذف کنید.
  • همانطور که اشاره شد مافین ها شکر کمی دارند و کم شیرین هستند و سالم ترند. ولی درصورت تمایل میتونید تا یک پیمانه شکر استفاده کنید.
  • استفاده از شکر قهوه ای در تهیه این مافین ها طعم و عطر بهتری به آنها می دهد و میتونید از شکر قهوه ای هم استفاده کنید. میتونید نصف پیمانه شکر قهوه ای و یک چهارم پیمانه شکر سفید استفاده کنید.
  • جایگزین کره میتونید از روغن مایع استفاده کنید اما استفاده از کره در بافت و طعم کاپ کیک و مافین بسیار تاثیرگذار است. حتی می توان مقدار چربی یا کره مافین رو نصف کرد و نیم از آن را کره و نیمی روغن استفاده کرد.با این مقدار مواد حدوداً پانزده عدد مافین خواهید داشت.
  • یکی دیگر از تفاوت های مافین و کاپ کیک استفاده از کرم و خامه یا فراستینگ و ایسینگ برای کاپ کیک هاست. مافین رو نهایتا با کمی آیسینگ سرو می کنند اما برای کاپ کیک استفاده از خامه و فراستینگ متداول است.
  • در تهیه کاپ کیک همانند کیک، آرد رو کم کم و در چند مرحله اضافه می کنند اما در مافین یکباره میتونید آرد رو اضافه کنید.
  • کاپ کیک ها روغن و چربی بیشتری نسبت به مافین دارند. اما مافین ها بخاطر شیرینی کم و چربی محدود سالم تر هستند.

امیدوارم از طرز تهیه مافین موز و شکلات خوشتان آمده باشد. برای مشاهده دستورات آشپزی دیگر به مجله ما سری بزنید.

منبع: اُکالا
انتشار: 6 دی 1400 بروزرسانی: 6 دی 1400 گردآورنده: hoseinjaguar.ir شناسه مطلب: 1942

به "طرز تهیه مافین موز و شکلات؛ گام به گام با عکس و نکات کلیدی!" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه مافین موز و شکلات؛ گام به گام با عکس و نکات کلیدی!"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید