فواید و مضرات پیازچه

به گزارش مجله جگوار، همه آدم ها خواص پیازچه برای سلامتی را نمی دانند، چون ممکن است از این سبزی فقط برای چاشنی استفاده نمایند. آیا شما می دانید پیازچه چیست؟ خب، پیازچه یکی از انواع پیاز است که عموما به صورت یک سبزی برگ دار به وجود می آید و به نوعی همان گیاه نابالغ جوانی است که زودهنگام و قبل از بزرگتر شدن و رشد کامل چیده می گردد.

فواید و مضرات پیازچه

ارزش غذایی پیازچه (100 گرم)

کالری 32
چربی 0.2 گرم
کربوهیدرات 7 گرم
پروتئین 1.8 گرم
فیبر 2.6 گرم
قند 2.3 گرم

طبع پیازچه

طبیعت پیازچه گرم و خشک می باشد. پیازچه حاوی مقادیر بالای آنتی اکسیدان ها و فلاونوئید ها، ویتامین A، ویتامین C، ویتامین K، ویتامین E، نیاسین، اسید پانتوتنیک، پیریدوکسین، ریبوفلاوین، اسید فولیک، پتاسیم، کلسیم، مس، آهن، منیزیم، منگنز، فسفر، سلنیوم و روی می باشد.

پیازچه بومی کشور چین است و امروزه در سراسر دنیا کشت می گردد. پیازچه خام و پخته شده به مقادیر فراوانی در آشپزی مردن چین، کره و ژاپن استفاده می گردد.

همه قسمت های سبز و سفید پیازچه خوراکی هستند. از پیازچه تازه برای تهیه سالاد پیازچه، کوکو پیازچه، سوپ پیازچه و پیازچه پلو استفاده می گردد.

بعلاوه پیازچه خشک شده را به عنوان ادویه برای خوش عطر شدن غذا، استفاده می نمایند.

فرق پیاز و پیازچه

پیاز از نظر میزان از پیازچه بزرگ تر بوده و ساقه ای ندارد اما پیازچه میزان کوچکتری دارد و به یک ساقه سبز رنگ متصل است.

پیاز طعم تند و تیزی دارد اما پیازچه دارای طعم شیرین تر و ملایم تری است.

فرق پیازچه و تره فرنگی

پیازچه از نظر میزان نسبت به تره فرنگی کوچکتر بوده و طعم تندی دارد، تره فرنگی از نظر میزان نسبت به پیازچه بزرگتر است و طعم شیرین تر و ملایم تری دارد.

کلاهک سفید سر پیازچه مانند پیاز دارای لایه های در هم تنیده است اما کلاهک سفید سر تره فرنگی لایه های زیادی ندارد.

برگ های پیازچه لوله ای شکل ولی برگ های تره فرنگی صاف و مثل تره هستند. {1}

10 مورد از خواص پیازچه

1. به لخته شدن خون یاری کنید
پیازچه حاوی اندازه زیادی ویتامین K است که به لخته شدن ضخم یاری میکند.

در حقیقت، فقط 100 گرم پیازچه تازه میتواند ویتامین K مورد احتیاج شما را برای کل روز تامین کند.

ویتامین K برای بسیاری از جنبه های سلامتی یک ماده مغذی لازم است ،اما نقش مهم آن در لخته شدن خون به ویژه تعیین است.

لخته شدن خون برای جلوگیری از خونریزی بیش از حد است. پلاکت و پلاسما این دو ماده به خون شما اجازه می دهد تا هنگام آسیب دیدگی، لخته ای تشکیل دهند، که می تواند به شما در جلوگیری از ریزش بیشتر خون یاری کند.

کمبود ویتامین K می توانید نشانه هایی مانند کبودی آسان و خونریزی، به طور معمول از لثه یا بینی گردد.

2. تقویت سیستم ایمنی بدن
پیازچه از خانواده سیر و پیاز میباشد، پیازچه ها می توانند سیستم ایمنی بدن شما را تقویت نمایند تا از بیماری و عفونت جلوگیری کند.

این امر در درجه اول با تغییر سطح سلول های خاص در سیستم ایمنی بدن که برای جلوگیری از بیماری و مبارزه با مهاجمان خارجی در بدن کار می نمایند.

پیازچه ها بعلاوه حاوی اندازه فراوانی ویتامین C می باشند. غذاهای حاوی آنتی اکسیدان ویتامین C مانند پیازچه ها باعث تقویت عملکرد سیستم ایمنی و جلوگیری از عفونت می شوند.

3- سلامت قلب را تقویت کنید
بیماری های قلبی یک مشکل مهم بهداشتی در سراسر دنیا و علت اصلی مرگ و میر در دنیا شناخته شده است.

بعضی غذاهای خاص مانند پیازچه واقعاً به تقویت قلب یاری می نمایند.

عصاره پیازچه قادر به کاهش چشمگیر چندین عامل خطر بیماری قلبی مانند کلسترول تام، تری گلیسیرید و کلسترول بد LDL بود. بعلاوه عصاره پیازچه باعث بهبود جریان خون می گردد.

علاوه بر این، پیازچه ها حاوی ویتامین K است که از قلب شما محافظت یاری کند.

ویتامین K با تشکیل رسوبات کلسیم در دیواره شریان ها از سفت شدن شریان ها جلوگیری می نماید.

مصرف بیشتر بعضی از انواع ویتامین K با خطر پایین تر بیماری قلبی مرتبط است.

در کنار پیازچه ها، یک رژیم متعادل و مغذی به علاوه فعالیت بدنی منظم می تواند قلب شما را سالم و قوی نگه دارد.

4. بهبود سلامت استخوان
علاوه بر جلوگیری از بیماری های قلبی و بهبود لخته شدن خون، ویتامین K موجود در پیازچه ها بعلاوه می تواند به تقویت استخوان های شما یاری کند.

ویتامین K با افزایش فراوری پروتئین خاصی که برای حفظ کلسیم استخوان و افزایش تراکم استخوان ایجاد می گردد، باعث بهبودی در استخوان می گردد.

ویتامین K موجود در پیازچه ها ممکن است در ترکیب با کلسیم و ویتامین D کار کند، بنابراین حتماً هر روز اندازهی از نور خورشید مصرف کنید و غذاهای سرشار از کلسیم را در رژیم غذایی خود بگنجانید تا سلامت استخوان شما حتی بیشتر گردد.

5. ممکن است رشد سرطان را مسدود کند
یکی از چشم گیرترین مزایای پیازچه ها این است که آنها حاوی ترکیباتی هستند که ممکن است به کاهش رشد بعضی از انواع سرطان یاری کند.

در یک مطالعه حیوانی در سال 2012، موشهایی که دارای سرطان روده بزرگ بودند عصاره پیازچه تغذیه شدند.

این مورد برای سرکوب رشد تومورها ، کاهش التهاب و افزایش بقای موشها یافت شد.

پیازچه بعلاوه حاوی ترکیبی به نام آلیسین است که به علت داشتن توانایی های مقابله با سرطان بسیار مشهور است.

در درمان سلولهای سرطانی معده با آلیسین به طور همزمان رشد سرطان را متوقف نموده و باعث از بین رفتن سلولهای سرطانی شد.

6. با قارچ کاندیدا می جنگد
پیاز سبز به علت خاصیت ضد قارچ و ضد باکتریایی که دارد، می تواند به کسانی که از کاندیدا رنج می برند، یاری کند تا مایعات غیرضروری را از بدن خود خارج نمایند.
7. به جلوگیری از سرطان روده بزرگ یاری می نماید
پیازها با داروهای گیاهی فراوان از جمله آلیسین - به التهاب یاری می نمایند و سموم ناشی از سرطان را که در روده بزرگ یافت می گردد، از بین می برد.
8. نیش پشه را تسکین می دهد
پیازها به علت توانایی در بیرون آوردن مایعات از پوست به عنوان داروی عالی برای نیش پشه عمل می نمایند.

به سادگی یک برش پیاز را روی قسمت آسیب دیده فشار داده و چند دقیقه نگه دارید.

در صورت تداوم علائم، یک قطعه نوار پزشکی را برای مدت زمان طولانی تر بر روی ناحیه قرار دهید تا سوزش متوقف گردد.

9- سلامت قلب را تضمین میکند
پیازچه که منبع عالی گوگردی است،از نظر سلامت قلب دارای فواید زیادی است، گوگرد امکان لخته شدن ناخواسته پلاکت ها را کاهش می دهد، بنابراین با کاهش لخته شدن پلاکت خطر حمله قلبی را کاهش میابد.

این گوگرد بعلاوه توانایی پایین آوردن کلسترول و تری گلیسیرید را دارد، که به عنوان فاکتورهای خطر شناخته می شوند که احتمال ابتلا به بیماری قلبی را افزایش می دهد.

10- از سرماخوردگی و آنفولانزا جلوگیری می نماید
ماده فعال - آلیسین - موجود در پیاز سبز حاوی خواص ضد ویروسی است که با سرماخوردگی و سایر ویروس های ایجاد نماینده آنفولانزا مبارزه می نماید.

سایر مزایای پیازچه

کند کردن فرایند پیری

ترویج بینایی و پوست سالم

بهبود سلامت استخوان ها

از عفونت جلوگیری می نماید

یاری به کاهش وزن {2}

مضرات پیازچه (موارد احتیاطی و منع مصرف)

از مصرف پیازچه های پوست کنده و مانده خودداری کنید چرا که پیازچه نیز همچون پیاز میکروب های موجود در محیط را به سرعت جذب میکند.

افراد مبتلا به بیماری پفیگوس بهتر است از خوردن پیاز و پیازچه و هم خانواده های آن نظیر سیر، تره و تربچه خودداری نمایند.

در خصوص طبخ پیازچه توصیه می گردد برای بهره گیری بیشتر از خواص پیازچه، از سرخ کردن زیاد آن پرهیز کنید.

به طور کلی پیاز و پیازچه، چون دارای طبع گرم است و زیاده روی در مصرف آن برای افراد با طبع گرم مضر است و موجب فراموشی و سردرد می گردد. {3}

پی نوشت:

1.www.coca.ir

2.www.limootop.com

3.www.yjc.ir

منبع: راسخون
انتشار: 30 آبان 1400 بروزرسانی: 30 آبان 1400 گردآورنده: hoseinjaguar.ir شناسه مطلب: 1906

به "فواید و مضرات پیازچه" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "فواید و مضرات پیازچه"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید