پرداخت وام به کسب و کارهای اینترنتی
به گزارش مجله جگوار، وزیر ارتباطات اظهار داشت قرار است به کسب و کار های اینترنتی وام تعلق بگیرد.
به گزارش گروه اقتصادی خبرنگاران وزیر ارتباطات گفت قرار است به کسب و کار های اینترنتی وام تعلق بگیرد. وامی که به گفته مشاور رییس سازمان فناوری اطلاعات بهره 9 درصدی دارد، سقف آن برای شرکت های نوپا تا سقف 500 میلیون تومان و شرکت های غیر نوپا تا 2 میلیارد تومان است باید 12ماهه و بدون گذراندن دوره تنفس، تسویه شود.
استارتاپ ها و شرکت های دانش بنیان، نیم سال خوبی را پشت سر نگذاشتند. برای حمایت از این کسب و کار ها وزیر ارتباطات دستور داد تا از محل وام وجوه اداره شده، به آن ها وام کم بهره تعلق بگیرد.
محمدجواد آذری جهرمی دوشنبه در توییتر خود نوشت: برخی کسب و کار های اینترنتی با شیوع کرونا دچار رکود شده و تعدیل نیرو را پیش گرفته اند.
وی افزود:با وجوه اداره شده وزارت ارتباطات و صندوق نوآوری به این شرکت ها وام کم بهره به منظور تأمین نقدینگی پرداخت می کنیم تا تعدیل نیرو متوقف شود.
آذری جهرمی همچنین اظهار کرد: بیمه و اقتصادیات نیز تسهیلاتی برای این شرکت ها لحاظ کرده اند.
سعید روشنی مجری طرح نوآفرین و مشاور رییس سازمان فناوری اطلاعات ایران در مصاحبه با خبرنگار اقتصادی ایرنا به توضیح جزییات اعطای وام به کسب و کار ها از محل وجوه اداره شده پرداخت.
روشنی با این توضیحات در ادامه افزود: وام وجوه اداره شده درحال حاضر به دو دسته از شرکت ها پرداخت می شود. یکی شرکت های نوآفرین و دیگری شرکت های دانش بنیان که مسوولیت اعطای وام به شرکت های دانش بنیان برعهده صندوق نوآوری شکوفایی سپرده شده است.
او در خصوص شرکت های نوپا گفت: اردیبهشت سال 98 هیات دولت، آیین نامه برای حمایت از شرکت های نوپا به تصویب رساند. شرکت هایی که بر اساس بند های این مصوبه، سه ویژگی مهم دارند. عمرش بیش از سه سال نیست، سرمایه بیش از 250 میلیون تومان ندارند و درآمد اظهار شده شان به بیش از 500 میلیون تومان نمی رسد.
وی افزود: طی بررسی هایی که از اوایل اسفند و به محض شیوع کرونا انجام دادیم، متوجه شدیم سه حوزه کسب وکار آنلاین بیشترین میزان صدمه را دیدند و با گذشت تنها چند روز از شیوع این ویروس کاملا به سمت نابودی پیش رفتند.
مشاور رییس سازمان فناوری افزود: یکی از کسب و کار ها که در صدر این لیست واقع شده است، کسب و کار های حوزه تور و گردشگری است که خدمات خود را به صورت آنلاین و بخش عمده ای به صورت آفلاین ارایه می دهند. رتبه دوم مربوط به کسب و کار های تحویل غذاهاست که آن ها فقط کمی دیرتر با رکود روبرو شدند و فروش شان به صفر رسید. حوزه دیگر نیز کسب و کار های ارایه دهنده خدمات در محل هستند که آن ها نیز افت قابل توجهی داشتند.
مجری طرح نوآفرین با این توضیح که اکنون کسب و کار های این سه حوزه در اولویت دریافت وام قرار گرفته اند، گفت: جهت دریافت وام از ثبت نام در نوآفرین آغاز و از همین مجرا پیگیری و بررسی می شود. افراد متقاضی دریافت وام باید به عنوان شرکت در سامانه (www.irannoafarin.ir) ثبت نام کنند. در بخش میز خدمت سامانه، به قسمت وام اضطراری وزارت ارتباطات وارد شوند و فرمی که در آن جا قرار گرفته را پر کنند.
پس از انجام این کار یک فایل اکسل را دانلود و کد بیمه، کد کارگاه و شماره ملی افرادی که در مجموعه شان مشغول کار هستند را از آن طریق به ثبت برسانند.
او افزود: زمانی که اطلاعات کسب وکار های نوپا وارد پایگاه می شود پس از بررسی در نوبت پرداخت وام قرار می گیرند. مبلغ وام به اندازه سه ماه حداقل حقوق تمام بیمه شدگان مجموعه است تا دست کم بتوانند فعالیت خود را به نوعی پیش ببرند که مجبور به تعدیل نیرو نشوند.
او در خصوص سقف تعداد بیمه شدگان گفت: تعداد شاغلین در شرکت های دانش بنیان معمولا زیاد است، اما شرکت های نوپا تعداد زیادی کارمند ندارند و به همین دلیل ما نیز برای آن ها سقفی در نظر نگرفته ایم.
روشنی در خاتمه گفت: این که این وام تا چند روز به دست افراد می رسد را نمی دانم، اما تمام تلاش خود را می کنیم تا در سریع ترین زمان این اتفاق رخ دهد.
به گزارش ایرنا وجوه اداره شده اعتباری است که تمامی وزارتخانه ها دارند و برای توسعه کسب و کار ها از آن ها استفاده می کنند. این اعتبار سالیانه در بودجه لحاظ می شود.
منبع: خبرگزاری دانشجو