انعطاف پذیری اقتصادی چین؛ نماد توانمندی پکن در مدیریت بحران های پیچیده جهان
به گزارش مجله جگوار، رادیو بین المللی چین نوشت: رشد اقتصادی چین در سه فصل اول سال 2021 میلادی جهشی 9.8 درصدی را نسبت به بازه زمانی مشابه سال 2020 ثبت کرد؛ این رشد نشان می دهد که اقتصاد چین به رغم فشارهای متضاد جهانی، فرایند احیای خود را حفظ کرده و به ایفای نقش تثبیت کننده خود در اقتصاد جهان ادامه داده است.
درحالیکه برخی ناظران خارجی تاکید دارند که نرخ رشد چین در سه ماهه سوم سال جاری میلادی در مقایسه با سه ماهه دوم 2021 کاهش داشته است، اما در عین حال به این نکته اذعان دارند که انتظار می رود اقتصاد چین به خط سیر قبل از شیوع پاندمی کرونا بازگردد.
اقتصاد چین در روبرو با خطرات متعدد با دستاوردهای مثبتی همراه بوده است؛ مصرف داخلی در این کشور در حال احیاء است و بخش های تولیدات مربوط به فناوری های فوق پیشرفته این کشور عملکرد قدرتمندی از خود به نمایش گذشته اند؛ از طرف دیگر سهم بخش خدمات چین در رشد کلی اقتصادی آن نیز همچنان رو به افزایش است.
در این بین، تجارت خارجی چین در حال نمایش انعطافی قدرتمند با وجود اختلالات وجود در زنجیره های تامین دنیا است؛ صادرات چین به اقتصادهای مهم دنیا از جمله اتحادیه اروپا، آمریکا، ژاپن و کره جنوبی همگی رشد دو رقمی خود را در سه فصل اول سال 2021 میلادی حفظ کرده است.
نیویورک تایمز در مقاله اخیر خود با تاکید بر قابلیت چین در عبور دادن اقتصادش از آزمایش ها و چالش های پیچیده زمان نوشت: اقتصاددانان ماه ها پیش بینی یکسانی داشتند مبنی بر اینکه رشد سریع صادرات چین دوام نمی آورد ولی اقتصاددانان اشتباه کردند.
مقامات چین همواره عناصر چرخه ای و ساختاری اقتصاد را در نظر می گیرند و با حمایت از سیاستی هدفمند، از نقاظ ضعف اقتصاد حمایت و در عین حال از غرق کردن اقتصاد با نقدینگی خودداری می کنند و بدنبال بهینه سازی ساختار اقتصادی کشور هستند. پکن در ایجاد تعادل بین تحریک احیای کوتاه مدت اقتصاد و تقویت رشد بلند مدت از جمله تقویت توسعه سبز و سازگار با محیط زیست توجه زیادی مبذول داشته است.
مسئولان چین در عین حال اصلاحات عمیقی را به منظور توسعه دسترسی های بازاری سرمایه گذاری های خارجی و ارتقاء محیط کسب و کار خود و افزایش سطح همکاری ها در عرصه تجارت چند جانبه عملی کرده و در عین حال همواره نسبت به جریان های مخالف پیش روی اقتصاد هشیار بوده و نسبت به بلاتکلیفی های فزاینده در محیط بین الملل و احیای نابرابر در اقتصاد داخلی هشدار داده اند.
دولت چین در ماه مارس سال جاری میلادی هدف سالانه تولید ناخالص داخلی خود برای سال 2021 میلادی را بیش از 6 درصد تعریف کرد آن هم در شرایطی که بسیاری انتظار رشد 8 درصدی و یا بیشتر را داشتند؛ بر اساس گزارش وال استریت ژورنال، این رویکرد دولت چین در پیش بینی تولید ناخالص داخلی سالانه اش فضای مانور بیشتری را برای پکن جهت مقابله با مسائل بلند مدت پیش روی اقتصاد فراهم می کند.
با نگاهی به آینده انتظار می رود که اقتصاد چین به عملکرد مطلوب خود ادامه دهد؛ تازه ترین پیش بینی های صندوق بین المللی پول، بانک توسعه آسیا و سازمان توسعه و همکاری اقتصادی درباره تولید ناخالص داخلی سالانه چین در سال 2021 میلادی، همگی روی رشد 8 درصدی و یا بیشتر جمع بندی شده اند.
با توجه به عزم چین برای حرکت به سوی اصلاحات و همچنین انعطاف پذیری این کشور در عرصه سیاست گذاری، می توان شاهد بود که اقتصاد چین باعث تزریق اعتماد به فرایند احیای دنیا می گردد و فرصت های توسعه به مراتب بیشتری را برای سایر اقتصادهای دنیا فراهم می کند.
311311
منبع: خبرآنلاین