بحران انرژی تهدیدی برای احیای اقتصاد جهانی

به گزارش مجله جگوار، آژانس بین المللی انرژی (IEA) پیش بینی کرد کمبود انرژی دنیای، تقاضا برای نفت را 500 هزار بشکه در روز افزایش می دهد و باعث شعله ور شدن تورم و کندی فرایند احیای اقتصاد دنیا از پاندمی کووید 19 می گردد.

بحران انرژی تهدیدی برای احیای اقتصاد جهانی

به گزارش خبرنگاران، در پی کمبود گسترده انرژی که آسیا و اروپا را فرا گرفته، قیمت های نفت و گاز طبیعی اخیرا به بالاترین رکورد چند سال اخیر صعود نموده و باعث افزایش سرسام آور قیمت های برق شده اند.

آژانس بین المللی انرژی در گزارش نفت ماهانه خود اظهار داشت قیمت های بالای زغال سنگ و گاز و بعلاوه خاموشیها باعث شد بخش نیرو و صنایع انرژی بر به استفاده از نفت روی بیاورند تا چراغها را روشن نگه داشته و فعالیتشان روان بماند. قیمت های بالاتر انرژی بعلاوه به فشارهای تورمی به همراه قطعیهای برق افزوده و ممکن است منجر به فعالیت صنعتی پایین تر و کندی فرایند احیای مالی گردد؛ در نتیجه پیش بینی می گردد تقاضای دنیای برای نفت سال آینده به سطح پیش از پاندمی بهبود پیدا کند.

آژانس بین المللی انرژی پیش بینی خود از تقاضا برای نفت در سال میلادی جاری را نسبت به گزارش قبلی 170 هزار بشکه در روز و برای سال 2022 به اندازه 210 هزار بشکه در روز بالا برد.

افزایش تقاضا در سه ماه گذشته به بزرگترین برداشت از ذخایر فرآورده های نفتی در هشت سال اخیر منجر شده است و سطح ذخایر در کشورهای سازمان توسعه و همکاری مالی به پایین ترین حد خود از اوایل سال 2015 تا کنون رسیده است.

آژانس بین المللی انرژی اظهار داشت آمار نشان می دهند که تقاضای غیر فصلی بالایی برای نفت کوره، نفت خام و سوختهای دیگر برای نیروگاهها در شماری از کشورها شامل چین، ژاپن و پاکستان در آسیا، آلمان و فرانسه در اروپا و برزیل وجود دارد.

در این بین، آژانس بین المللی انرژی برآورد کرد که اوپک پلاس 700 هزار بشکه در روز پایین تر از تقاضای برآورد شده برای نفت این گروه در سه ماهه چهارم سال جاری نفت فراوری خواهد نمود یعنی تقاضا از عرضه حداقل تا اواخر سال 2021 فراتر خواهد رفت.

این آژانس هشدار داد ظرفیت مازاد فراوری این گروه به سرعت کاهش پیدا خواهد نمود و از 9 میلیون بشکه در روز در سه ماهه نخست سال جاری به تنها چهار میلیون بشکه در روز در سه ماهه دوم سال 2022 می رسد. ظرفیت فراوری در شمار کوچکی از کشورهای خاورمیانه منحصر شده و کاهش آنها منعکس کننده احتیاج به افزایش سرمایه گذاری به منظور تامین تقاضای آینده است.

بر اساس گزارش رویترز، آژانس بین المللی انرژی در گزارش سالانه دورنمای انرژی که در آستانه کنفرانس اقلیمی ماه آینده انگلیس منتشر کرد، اظهار داشت احیای مالی از پاندمی غیرپایدار بوده و بیشتر حول سوخت های فسیلی می چرخد. اگر دنیا امیدوار است به طور موثر با تغییرات اقلیمی مقابله کند، سرمایه گذاری در انرژی تجدیدپذیر باید تا سرانجام دهه جاری سه برابر گردد.

منبع: خبرگزاری ایسنا
انتشار: 14 آبان 1400 بروزرسانی: 14 آبان 1400 گردآورنده: hoseinjaguar.ir شناسه مطلب: 1889

به "بحران انرژی تهدیدی برای احیای اقتصاد جهانی" امتیاز دهید

1 کاربر به "بحران انرژی تهدیدی برای احیای اقتصاد جهانی" امتیاز داده است | 1 از 5
امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "بحران انرژی تهدیدی برای احیای اقتصاد جهانی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید