طرز تهیه مربای هویج بدون آب و خوش رنگ و مزه
به گزارش مجله جگوار، مربای هویج در میان مرباهای خانگی با آن رنگ، عطر و طعم بسیار دلبری می نماید و نمی توان از آن گذشت. این مربای خوشمزه به علت عدم استفاده از مواد رنگی و نگه دارنده یکی از سالم ترین مرباها است که کوچک و بزرگ می توانند آن را بخورند. در مطالب قبلی به دستور تهیه مربای هویج خانگی اشاره نموده ایم که می توانید آن را هم بخوانید. در این مطلب طرز تهیه مربای هویج بدون آب را بخوانید تا این مربای خوش رنگ و مزه را در کم ترین زمان درست کنید.
مواد لازم برای تهیه مربای هویج بدون آب
- هویج 500 گرم
- شکر 230 گرم
- دانه هل یک تا دو عدد
- آب لیمو یک قاشق چای خوری
طرز تهیه مربای هویج بدون آب
1. هویج ها را آماده کنید
در اولین مرحله از طرز تهیه مربای هویج بدون آب باید هویج های تازه و آبدار خود را پوست بگیرید. آن ها را تمیز با آب بشویید سپس با رنده درشت، رنده شان کنید. حال هویج های رنده شده را داخل یک قابلمه مناسب بریزید. هویج ها را با حرارت ملایم تفت بدهید. حال در قابلمه را برای 10 دقیقه ببندید. هویج ها را بعد از 10 دقیقه هم بزنید تا بوی خامی آن گرفته گردد. حال برای پنج دقیقه دیگر، در قابلمه را ببندید. هل ها را با چاقو از وسط نصف نموده و داخل قابلمه بیندازید. 2 دقیقه زمان دهید تا عطر هل به خورد هویج ها برود. با رسیدن فصل پاییز و میوه خرمالو در بازار می توانید طرز تهیه مربای خرمالوی ساده را بخوانید تا آن را درست کنید.
نکته 1: حرارت گاز در دستور تهیه مربای هویچ باید کم باشد.
نکته 2: برای سرو مربای هویج به شکل مجلسی، هویج ها را می توانید خلالی خرد نموده یا قالب بزنید.
2. شکر را اضافه کنید
در دومین مرحله از طرز تهیه مربای هویج بدون شکر باید شکر را داخل قابلمه بریزید. مواد داخل قابلمه را هم بزنید تا خوب با یکدیگر مخلوط شوند. با گذشت 10 دقیقه مربای هویج تان آماده است. در 2 دقیقه پایانی آب لیمو را هم اضافه کنید. در قابلمه را نبندید. مربا را برای دقایقی هم بزنید تا آب لیمو عطر و طعم خود را پس بدهد. در نهایت حرارت را خاموش کنید. در قابلمه را دم کنی بپیچید. شش ساعت زمان دهید تا مربایتان خنک گردد. سپس آن را در شیشه مورد نظرتان سرو کنید. از دیگر مرباهای خانگی که بدون هیچ دردسری می توان آن را در فصل پاییز درست کرد مربای به است پس از خواندن طرز تهیه مربای به با ماندگاری بالا غافل نشوید.
نکته 1: از لیموی تازه هم می توانید بهره ببرید.
نکته 2: برای عطر و طعم مربا می توانید مقداری گلاب، زعفران یا پوست لیمو هم اضافه کنید.
نکات تکمیلی تهیه مربای هویج بدون آب
مربای هویج یکی از خوشمزه ترین مرباها است که می توان به آسانی در منزل آن را درست کرد. برای آشنایی و راحتی در تهیه این مربا می توانید نکات تکمیلی زیر را بخوانید.
طرز تهیه مربای هویج و بدون فر
مربای هویج از آن دسته مرباهایی است که به روش های متفاوت می توان آن را درست کرد. در یکی از این روش ها هویج را با رنده درشت رنده کنید. سپس شکر را به آن اضافه کنید. هویج و شکر را برای دقایقی هم بزنید تا دیگر دانه های شکر را روی هویج ها نبینید. حال قابلمه مخلوط هویج و شکر را برای یک ساعت داخل یخچال بگذارید. بعد از یک ساعت که هویج آب انداخت باید قابمه را روی حرات میانه بگذارید. با گذشت یک ساعت به مربای در حال جوش پودر هل یا دانه های هل را اضافه کنید. مربا را خوب هم بزنید تا پودر هل خوب با هویج ها مخلوط گردد. در نهایت آب لیمو را هم اضافه و برای دقایق دیگر آن را هم بزنید. حرارت را خاموش کنید تا مربا سرد و قابل سرو گردد. از خواندن طرز تهیه مربای به با گردو غافل نشوید که مربایی متفاوت اما خوشمزه است.
طرز تهیه مربای هویج با آب
در طرز تهیه مربای هویج با آب، مواد لازم و مقدار آن همان است فقط به 2 لیوان آب احتیاج دارید. ابتدا هویج را رنده کنید آن را به همراه آب برای 40 دقیقه روی حرارت میانه بگذارید تا نرم شوند. سپس شکر را اضافه کنید. حرارت را کم کنید تا شکر کاملا مخلوط و آب گردد. هل را بعد از پخت مربا اضافه کنید. مربا را هم بزنید و در آخر آب لیمو را هم داخل قابلمه بریزید. مربا که به قوام رسید باید حرارت را خاموش کنید. مربای هویج را حتما بعد از چند ساعت سرد شدن در ظرف مورد نظرتان سرو کنید.
قوام مربای هویج بدون آب
مهم نیست مربای هویج را با چه دستوری درست می کنید باید قوام لازم را داشته باشد. پس برای اطمینان از قوام مربا، باید یک قاشق از مربا را داخل کاسه بریزید. بعد از سرد شدن، آن را با دو انگشت خود تست کنید؛ در صورت کش آمدن مربا، می توان آن را پخته در نظر گرفت. اگر مربایتان هنوز رقیق است باید کمی دیگر آن را جوشاند. اگر در پی مربای رژیمی هستید، می توانید طرز تهیه مربای توت فرنکی با عسل را امتحان کنید.
جلوگیری از شکرک مربای هویج
مربای هویج را با حرارت ملایم یا میانه بپزید تا شکرک نزند. پخت مربا با حرارت بالا منجر به غلیظ شدن شهد یا شربت آن می گردد. در نتیجه هویج کامل پخته نمی گردد. در مدت زمان هم کوتاهی شکرک می زند.
منبع: کتاب کاله