طرز تهیه کلوچه خانگی، میان وعده ای لذیذ

به گزارش مجله جگوار، کلوچه خانگی از دو بخش خمیر و مایه میانی یا مغز آن تشکیل می گردد. در طرز تهیه کلوچه، مهمترین بخش تهیه خمیر آن است تا این خوراکی لذیذ خشک نگردد و طعم خوبی داشته باشد. در ادامه طرز تهیه این خوراکی و نکات مهم در طبخ آن توضیح داده می گردد.

طرز تهیه کلوچه خانگی، میان وعده ای لذیذ

خبرنگاران | سرویس آشپزی - وقتی نام کلوچه را می شنویم، عمدتا کلوچه هایی که در خطه شمال کشورمان تهیه می شوند را به یاد می آوریم. البته در بسیاری از منطق کشورمان کلوچه به شیوه های متفاوت تهیه می شود. در میان انواع کلوچه هایی که در منطقه شمال طبخ می شود، کلوچه فومن هواداران بیشتری دارد.

مواد لازم برای تهیه کلوچه خانگی

مواد لازم برای تهیه کلوچه خانگی شامل مواد مورد احتیاج برای خمیر و تزیین روی کلوچه و مواد اولیه برای درست کردن مایه میانی آن می شود. به منظور تهیه 17 الی 18 عدد کلوچه با چانه 100 گرمی، به سه الی سه و نیم ساعت زمان و مواد اولیه ای که در ادامه مشاهده می کنید، احتیاج است.

مواد لازم
آرد سفیدیک کیلوگرم
روغن مایع50 گرم
روغن جامد40 گرم
روغن صاف قنادی240 گرم
آب400 میلی لیتر
زعفران دم نموده و خاکشیربه میزان لازم
جوش شیرینیک چهارم قاشق چایخوری
بکینگ پودریک هشتم قاشق چایخوری
تخم مرغیک عدد
خاک شیر یا کنجدبه میزان لازم

چند نکته:

  • آبی که برای تهیه خمیر استفاده می کنید باید به دمای محیط رسیده باشد.

  • در صورت تمایل می توانید مقدار زعفران را کمی افزایش دهید تا خمیر رنگ زرد زیبایی پیدا کند.

مواد لازم برای مواد میانی کلوچه

مواد اولیه مورد احتیاج برای تهیه مواد میانی یا مغز کلوچه به توضیح زیر است.

مواد لازم
آرد سفید250 گرم
روغن صاف قنادی45 گرم
کره10 گرم
روغن مایع15 گرم
شکر دانه درشت250 گرم
وانیلیک هشتم قاشق چایخوری
دارچینیک قاشق سوپخوری
پودر هلنصف قاشق چایخوری

چند نکته:

  • حتما از شکر دانه درشت بهره ببرید.
  • در صورت تمایل می توانید مقداری گردوی آسیاب شده نیز به این مواد اضافه کنید.

طرز تهیه کلوچه خانگی

  1. جوش شیرین و بیکینگ پودر را به آرد اضافه کنید.
  2. وسط این مخلوط را گود کنید و روغن مایع، کره ای که به دمای محیط رسیده و روغن صاف قنادی را به آن اضافه نموده و بهم بزنید. ابتدا با چنگال و سپس با دست مواد را مخلوط کنید تا کره و روغن جذب آرد شود و خمیر کمی حالت پودری به خود بگیرد. برای این مرحله از می توانید از همزن برقی نیز بهره ببرید.

  3. زعفران را به آب اضافه کنید.
  4. سپس آب و زعفران را به تدریج به خمیر اضافه نموده و بهم بزنید تا خمیر کاملا صاف و یک دست شود.
  5. درب ظرف حاوی خمیر را با سلفون بپوشانید و به مدت 20 دقیقه به خمیر استراحت دهید.

  6. در فاصله ای که خمیر استراحت می نماید، مواد میانی کلوچه خانگی را آماده کنید. برای این منظور شکر را با روغن هایی که در جدول مواد اولیه مغز کلوچه ذکر شد، مخلوط کنید و با همزمن برقی حدود 20 دقیقه بزنید. توجه داشته باشد که مرتب مخلوط را چک کنید، زیرا شکر نباید حل شود، زیرا در اینصورت شکر هنگام پخت آب می اندازد و کلوچه خراب می شود.

  7. دارچین و وانیل را نیز به مواد اضافه کنید.
  8. در آخر نیز آرد را به مواد میانی بیفزایید.
  9. پس از آنکه خمیر 20 دقیقه استراحت کرد، چانه های 100 گرمی از آن را جدا کنید. وزن استاندارد برای این نوع کلوچه 100 گرم است، اما به دلخواه می توانید مقدار کمتری نیز در نظر بگیرید. در هنگامی که چانه ها را آماده می کنید، روی خمیر باید پوشیده باشد و هر بار مقداری از آن را بردارید.

  10. چانه ها را به صورت دایره ای پهن کنید و حدود یک الی دو قاشق سوپخوری را وسط آن قرار داده و چانه را گرد کنید. مواد میانی نباید از خمیر بیرون بریزد.

  11. کف یک سینی فرا را چرب کنید و توپ هایی که از کلوچه درست نموده اید، در آن قرار دهید.
  12. پس از آنکه توپ های کلوچه پنج دقیقه در سینی استراحت کردند، مهر مخصوص را روی آن ها قرار دهید و اندکی فشار دهید تا کلوچه پهن شود و طرح مهر روی آن بیفتد. در صورتی که مهر ندارید، با دست به آرامی آن را پهن کنید.

  13. مقداری زعفران دم نموده به تخم مرغ اضافه کنید و بهم بزنید تا یک دست شوند. سپس با قلمو مقداری از تخم مرغ و زعفران را روی کلوچه ها بزنید و مقداری خاک شیر روی آن بپاشید.

  14. فر را 30 دقیقه قبل با حرارت 250 درجه سانتیگراد گرم کنید و کلوچه خانگی را به مدت 20 الی 30 دقیقه در آن قرار دهید تا سطح کلوچه ها طلایی شوند.

کلوچه ها آماده هستند، صبر کنید تا حرارت خود را از دست بدهند، سپس آن ها را سرو کنید.

چند نکته:

  • اگر در مرحله چهارم، خمیر سفت بود مقدار کمی آب اضافه کنید. اگر این رخ داد نگران نباشید زیرا میزان جذب آردها با یکدیگر متفاوت است.
  • میزان مواد میانی که در کلوچه ها قرار می دهید به سلیقه شما بستگی دارد، اما هر چه مغز کلوچه ها بیشتر باشد، خوشمزه تر خواهد بود.

  • اگر قصد دارید، کلوچه را به مدت طولانی نگهدارید، پس از خنک شدن آنها، کلوچه ها را کاملا در کیسه فریزر بپیچید و در فریزر قرار دهید. زیرا کلوچه ها در دمای محیط پس از مدت اندکی خشک خواهند شد.

کلوچه خانگی را می توانید به عنوان یک میان وعده عالی با چایی یا شیر میل کنید. اگر صبح ها تمایلی به میل کردن صبحانه ندارید، این خوراکی را همراه با شیر برای صبحانه سرو کنید، خواهید دید که میل شما به وعده صبحانه باز خواهد گشت.

بیشتر بخوانید:طرز تهیه کلوچه خرمایی، میان وعده ای خوشمزهمنبع: ستاره
انتشار: 21 اسفند 1399 بروزرسانی: 21 اسفند 1399 گردآورنده: hoseinjaguar.ir شناسه مطلب: 1518

به "طرز تهیه کلوچه خانگی، میان وعده ای لذیذ" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه کلوچه خانگی، میان وعده ای لذیذ"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید